ENKLE STEG TIL FANTASTISK HUD

Vi gir deg tips til hvordan du enkelt kan få en god hud i balanse.

DAGLIG:

✔rens ansiktet 1-2 ganger om dagen (aller viktigst er det på kvelden)

✔fjern sminken din hver kveld

✔bruk et serum under din dagkrem/nattkrem etter huden er renset

✔drikk vann og spis vannrik mat

✔få skjønnhetssøvnen din

✔bruk SPF 30

UKENTLIG:

✔Peel huden med syre pads 1-3 ganger per uke

✔bruk fuktighetsmaske 1 gang per uke

✔bruk kroppen fysisk minimum 3 ganger per uke

✔desinfiser telefonen din

✔skift putetrekk

✔vask sminkebørstene dine

MÅNEDLIG:

✔book deg inn til din favoritt ansiktsbehandling

✔skrubb kroppen din

HVA ER COSMECEUTICALS?

Du har kanskje hørt om Cosmeceuticals, men hva innebærer det egentlig? Og hvorfor er det bedre enn vanlig hudpleie produkter?

Cosmeceuticals-begrepet er relativt nytt innen hudpleie. Ordet er satt sammen av de engelske ordene "cosmetics" og "pharmaceuticals". Cosmeceuticals blir med andre ord en blanding av kosmetiske og farmasøytiske ingredienser.

Cosmeceutical produkter har biologiske og aktive ingredienser i så høy konsentrasjon at de har til hensikt å gi resultater og effekt opp i mot samme nivå som medisinske produkter. På denne måten skiller Cosmeceuticals seg fra ordinære hudpleie produkter.

På Konnerudklinikken har vi to cosmeceutical serier; Elixir og Murad.

Elixir er en serie utviklet norske hudleger, og er satt sammen av produkter med riktig konsentrasjon av dokumenterte virkestoffer. Her finner du produkter med virkestoffer som A-vitamin, Glykolsyre, antioksidanter og enzymer som opprettholder og forbedrer hudens helse.

Murad er en amerikansk hudpleieserie som er utviklet av dermartologen og farmasøyten Dr. Howard Murad. Serien ble utviklet i 1989, og er en av de første Cosmeceuticals i verden. Murad oppskriften er en aktiv formel med vitenskapelig bevist virkning med fuktgivende ingredienser, anti-inflammatoriske virkestoffer og antioksidanter. Murad var faktisk den første som brukte Glykolsyre i sine produkter.

På Konnerudklinikken får du gratis hudkonsultasjon slik at vi enkelt kan skreddersy et hudprogram til din hudtilstand 💖

DU ER SÅ HARD MOT DEG SELV

Vi er så raske til å dømme oss selv. Så raske til å vende tankene mot alt som er galt, og alt vi har gjort galt. Og noen dager kan vi være ekstra harde mot oss selv.

Sånne dager trenger jeg yoga matta mi mer enn andre dager. Jeg trenger å puste, bevege meg i kjente posisjoner og kjenne varmen bygge seg opp innvending. Jeg trenger å la tårene trille mens jeg finner min plass i kroppen min, i tankene mine.

Og sånne dager er det så viktig at vi tar oss et lite øyeblikk. En stund for oss selv. Der vi lener oss tilbake og tenker på livet; på alle sorgene som gjorde deg mer bløthjertet, på hjertesorgene som gjorde deg klokere, på alle nederlag som gjorde deg sterkere. På tross av alt, så vokser du fortsatt.

VÆR STOLT AV DEG SELV!

~ Eirun ~

GET YOUR GOJI GLOW ON ✨

Du har sikkert hørt at goji bær kalles supermat. Og med sine 18 aminosyrer og 21 mineraler og sporstoffer pakket inn i disse små røde bærene, er det ikke rart forskerne mener de gir helsebringende egenskaper.

Goji bær har et høyt innhold av vitamin C, vitamin B og vitamin E. Dette er antioksidanter som er viktige for en spenstig hud i balanse. Antioksidanter og aminosyrer er også viktig for å styrke cellemembranen i cellene. Og da klarer cellene å holde bedre på fuktigheten som gir en god fuktbalanse.

Derfor tenkte vi friste dere med en smoothie full av næringsstoffer som gir huden en herlig boost og en fuktet hud fra innsiden ut 💦

Du trenger:

✔1/4 kopp goji bær

✔1/4 kopp ananas

✔1/4 kopp jordbær

✔saften av 1 lime

✔så mye kokos vann at alle ingrediensene dekkes i blenderen

Kjør alt sammen og nyt en forfriskende Goji smoothie som vil gi deg en herlig glød

SUNT SOLVETT ☀

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder dødelighet av føflekk kreft!

Selv om vi vet hvordan vi enkelt kan forebygge føflekk kreft, er dette likevel en av de kreftformene som øker aller mest i Norge. Hvorfor? Når vi vet at 90% av tilfellene med hudkreft har en sammenheng med UV-stråler som hovedsakelig kommer fra sol og solarium. Og vi også vet hvor enkelt vi kan beskytte oss mot solens skadelige stråler - hvorfor gjør vi det ikke?

Jeg elsker solen! Elsker våren og sommeren, med lengre og varmere dager. I vinterhalvåret lengter jeg etter sol og sommer, og når sommeren endelig er her har jeg lyst til å være mest mulig ute. Og sånn bør det være... Vi KAN og BØR nyte sol og varme, men vi BØR og SKAL også helst beskytte oss med høy nok faktor når vi er ute.

Visste du at intens soling i korte perioder, som i helger og ferier, kan være skadelig? Får man for mye UV stråler på huden påvirkes pigmentcellene, og energien i strålene kan skade DNAet i hudcellene. Derfor er sunt solvett så viktig for oss her i nord. Og du blir like brun av å bruke solfaktor. Det tar kanskje litt lenger tid, men det er så mye bedre for huden din 😍

~ Alvors-hilsen fra Eirun ~

VI HAR FUNNET LOKALER 😍

Vi er så glade for at vi kan starte opp med yoga sammen med dere i Djupdalen Grendehus 💕

Din raskeste vei til total hudhelse starter her. For oss er yoga en viktig del av våre daglige rutiner for å ta vare på oss selv. Yoga roer oss ned, "tvinger" oss til å fokusere på pusten vår, retter fokuset vårt innover slik at vi bedre kan lytte til våre behov og gir kroppen vår bevegelse. Og en kropp i balanse gir en hud i balanse.

Derfor har vi en stund nå jobbet med å finne et sted vi kan ha yoga sammen med dere. Og endelig er det på plass 😍

Nå blir det Yoga Flow 60 minutter en dag i uken i regi av Konnerudklinikken. Dette er en fysisk form for yoga der vi bruker Vinyasa mellom de ulike øvelsene. Du kan delta om du har mye eller lite erfaring med yoga, da alle øvelser kan modifiseres og tilpasses.

Vi kan starte opp allerede i juni med en dag i uken. Og da lurer vi på hvilken ukedag som passer flest? Og hvilke klokkeslett er mest gunstig for dere?

Gi oss en tilbakemelding på Facebook eller kommenter under.. Vi gleder oss veldig!!

HVA ER EGENTLIG KJEMISK PEELING?

Kjemisk peeling høres for mange skremmende ut. Og vi har alle sett skrekk bilder av de som har gjennomgått en peeling der det ser ut som de har vært igjennom en kjøttkvern. Men hva innebærer egentlig en kjemisk peeling?

Kjemisk peeling er en prosedyre der en kjemisk agent med varierende styrkegrad påføres huden for å oppnå en kontrollert skade. Dette etterfølges videre med en regenerasjon som gir en hudforbedring.

Konseptet med peeling av huden for å gi en hudforbedring ved å bruke kjemiske agenter og naturlige produkter har blitt brukt siden Cleopatra sin tid. Cleopatra er kjent for sine melkebad med sur melk, som inneholder melkesyre, mens i Frankrike brukte de gammel vin, som inneholder tartarsyre.

Målet med kjemisk peeling er som sagt å skape en skade i et bestemt hudlag uten å påføre arr. Hvor dypt en kan gå avhenger av mange faktorer; hvilken peeling agen en bruker, hvor lenge peelingen ligger på huden og hvilken pH peeling agenten har.

De vanligste alpha hydroksysyrene er Glykolsyre, Mandelsyre, Melkesyre, Citric syre, etc. Disse syrene fører til en avskalling av døde hudceller i de øverste hudlagene og er ypperlig til behandling av

✔generell hudforbedring

✔fine linjer

✔grov hudtekstur

✔melasma

✔hyperpigmenteringer

✔post-inflammatoriske arr

✔akne arr

Den vanligste beta hydroksysyren er salisylsyre. Denne fører til en oppløsning av "den intercellulære sementen". Salisylsyre er ypperlig til behandling av

✔komedonisk akne

✔inflammatorisk akne

✔akne arr

Vi kan enkelt tilpasse peeling til din hudtilstand og ditt ønsket resultat, og sammen finner vi den riktige kjemiske peelingen til deg - uten at du trenger å se ut som en kjøttkake 😜

HVORFOR?

"Jeg merker forskjell". "Det er akkurat som om det la seg oppå huden". "Endelig har jeg funnet noe som passer huden min."

Vi VET at våre produkter (som du får kjøpt hos hudklinikker) er bedre og mer effektive enn produkter du får kjøpt på diverse butikker. Forskjellen på produktene er molekylstørrelsen på ingrediensene og mengden aktive ingredienser.

Det finnes mange ulike produkter som tilsynelatende kan inneholde de samme aktive virkestoffene. Men for at disse aktive virkestoffene skal kunne penetrere forbi de første hudlagene med døde hudceller, så avhenger dette av en rekke faktorer; blant annet størrelsen på molekylene, hva slags base de ligger i og hvilke hjelpestoffer som er brukt. Det som skjer med produkter med større molekylstørrelse er at virkestoffene blir liggende på hudoverflaten og KUN virker på de døde hudcellene.

Produkter du får på hudklinikker inneholder derimot større mengder aktive virkestoffer med mindre molekylstørrelse. Derfor har disse produktene effekt og gir synlige resultater. Og da er det ingen overraskelse for oss når vi får tilbakemeldinger fra våre kunder, som tidligere har brukt produkter de har kjøpt fra ulike butikker, at de merker forskjell og at de endelig har funnet noe som passer sin hud.

Derfor anbefaler vi at du går til din nærmeste hudklinikk neste gang du trenger hudprodukter.

CHIPS MOT AKNE OG GROV HUD?

Ja, du så riktig 😝 vi anbefaler faktisk at du lager deg en super digg snacks i helga som hjelper mot akne og grov hud!!

Grønnkål er fantastisk å spise for å normalisere celle-turnover, slik at en enkelt kvitter seg med døde hudceller som ligger på hudoverflaten og dekker til porene. Dette kan føre til grov hud, livløs hud der en lett kan få kviseutbrudd.

Så hvorfor ikke lage deg super enkel og digg Grønnkål Chips til helgekosen?

Alt du trenger er:

✔grønnkål

✔olivenolje

✔evt parmesan

✔salt

Legg grønnkål på et stekebrett, hell over litt olivenolje. Strø over litt parmesan og smak til med salt.

Stek det i 10-15 minutter til grønnkålen har blitt sprø 👌

HUD HAR MANGE ANSIKT

Hver eneste dag ser vi ulike hudtyper og hudtilstander. Og en ting er helt sikkert - selv om det er mange med like hudtyper og hudtilstander er det ingen hud som er lik. Og det er det som gjør dette yrket så spennende! 😍

Når vi jobber med hud så lærer vi oss å kjenne igjen ulike sykdommer og hudtilstander, og kan relativt fort se hvordan det står til med de ulike hudtypene. Vi kan enkelt anbefale produkter og behandlinger som er spesifikt gode til din hud, nettopp fordi vi sitter med produktkunnskap, kunnskap om hvordan kosmetikken virker med kjemien i huden og med erfaringene vi har gjort oss. Derfor håper vi også dere bruker oss!!

Vi har stadig kunder som kjøper produktene sine på butikker som Vita eller Tax Free eller The Body Shop. Og for mange kan det funke bra. Men for en del av oss så kan det funke bedre om vi finner produkter og behandlinger med ingredienser som hjelper deg med dine utfordringer. Og der er vi med utdanning innen hud gode 😍 og vi vil så gjerne hjelpe!

Ingen hud er lik, selv om kanskje problemet er likt så er det fortsatt en rekke faktorer som vil spille inn for å avgjøre om et produkt eller behandling er riktig for deg!

SOM Å KOMME HJEM ❤

Levere i barnehage, hente i barnehage. Finne på sunne middager som alle vil spise. Handle inn til middag, lage middag. Kjøre til trening, hente fra trening. Trene selv. Prestere på jobben, yte maks i hjemmet. Rydde, vaske, holde orden. Noen som kjenner seg igjen?

Vi har egentlig ikke tid til å være akkurat der vi er - vi skulle, burde gjort en hel liste med andre ting. Og for mange av oss fører alle disse lange listene våres med "ting vi må gjøre" til indre uro og stress. Jeg vet med meg selv at den følelsen når alt inni meg går på høygir ikke er særlig god. Jeg kjenner meg sliten, får lite overskudd og hos meg vises det alltid i huden med kviseutbrudd.

Derfor overbeviste jeg meg selv om å gjøre en såkalt "Slow Flow" på yoga matta i går. Der alle bevegelsene er som om kroppen beveger seg gjennom honning. Og det er når jeg har minst lyst til å gire ned at jeg virkelig trenger det! Hele tiden gjentok jeg for meg selv: det er ingen andre steder du skal være enn akkurat her og nå. Om og om igjen. Og det var ikke før jeg lå i Savasana (der en ligger strak ut på matta og bare puster) at jeg kjente kroppen hadde begynt å roe seg ned. Jeg var tilstede igjen!

Dette er magien med Yoga!! Det er akkurat som å komme hjem i sin egen kropp.. der plutselig alt er sortert og ordnet og du bare kan være i kroppen og i hvert eneste øyeblikk med full tilstedeværelse ❤

Derfor anbefaler vi at du tar deg tid til deg selv, ruller ut matta og kommer hjem!

~ Eirun ~

VANN, VANN OG MERE VANN

På lik linje med oksygen er vann den viktigste substansen du trenger!

Alle celler i kroppen har forskjellige funksjoner, men det har en ting til felles - de er alle fylt med cytoplasma som i all hovedsak er vann. Alle kroppens celler trenger deres fulle vannlager for å kunne fungere optimalt. 

Nesten alt vi vet om aldring av huden forteller oss at en nedgang i hudens funksjoner skyldes tap av vann i cellene. Hudcellene mister etterhvert evnen til å holde på vann og dette fører til at hudens strukturer som skal gi støtte og spenst gradvis blir stive og mister fleksibiliteten. Hudlagene blir tynnere. Blodårene blir skjørere og porøse og lekker vann. Næringsstoffer kan ikke lenger leveres, og avfallstoffer kan ikke lenger fraktes bort. Og jo mer vann som tapes, desto mer svekket blir hudbarrieren. Som igjen fører til enda mer vanntap og denne onde sirkelen er i gang!

8 glass vann om dagen, sier du? 

Det er vanlig å snakke om at en bør drikke en del vann i løpet av dagen og at det har sine helsefordeler. Men hva om du spiste mer av vannet ditt? 

Det er mye vann i frukt og grønnsaker - og da får du også i deg antioksidanter, kostfiber og andre næringsstoffer. Og hvis du også får i deg litt fettsyrer via kosten din vil det vannet vi drikker eller spiser også holde seg inni cellene. Hvorfor? Fordi da vil lipid membranen rundt cellene holder seg hele og i god stand slik at vannet ikke siver ut. 

 

 

 

 

 

 

VÅR OPPGAVE

Vår hovedoppgave på Konnerudklinikken er å hjelpe våre kunder med å opprettholde hudens barrierefunksjon og supplere cellene med vann. Hvordan?

Jo det kan vi sørge for ved å gi kundene våre et internt og eksternt hudprogram som inneholder:

antioksidanter - som beskytter cellene mot frie radikaler (de som skader cellene våre og sørger for vanntap).

anti-inflammatoriske ingredienser - for å redusere inflammasjon (inflammasjon gjør nemlig at det frigis flere frie radikaler som skader cellene).

naturlige fuktgivende ingredienser - som trekker til seg vann og fungerer som et vannreservoar i huden.

hydrofobiske agenter - som forhindrer vanntap fra cellene og sørger for en god barrierefunksjon.

fettsyrer - som oppfordrer kroppen til å lage sine egne vannbindende molekyler.

Disse ingrediensene er essensielle i et totalt hudprogram for å opprettholde vannbalansen i kroppen din! Book tid til gratis konsultasjon på Konnerudklinikken så hjelper vi deg i gang 💕

AGURKENS FANTASTISKE EGENSKAPER 🥒

En agurk er så mye mer enn 95% vann 💦

Studier viser nemlig at en agurk har fordeler både utvendig og innvendig!

Agurken er kjent for sine fuktgivende egenskaper, og det er ikke uten grunn det hele tiden avbildes jenter med agurk på øynene. Den inneholder også vitamin K som hjelper til med å redusere mørke ringer rundt øynene, og lignaner (en gruppe kjemiske forbindelser) som reduserer inflammasjon. Derfor har agurken lenge blitt brukt i kremer og til utvendig behandling av rynker, solbrenthet, for å gi fukt og for å lysne pigmenteringer.

En sammenligner ofte agurker med meloner fordi de inneholder mye væske og lite kalorier. I tillegg inneholder agurken høye nivåer av antioksidanter, vitaminer og mineraler. Dette gjør agurken til et fantastiske supplement til å drikke vann, og faktisk egner den seg veldig godt som en erstatter til sportsdrikker.

Nye studier viser at agurken tar opp kampen mot frie radikaler og fungerer som SPF (med 0.2 i solfaktor verdi). Det som er spennende er at disse studiene også viser at agurken senker melanin og talgproduksjonen som dermed er med på å redusere og forbedre hyperpigmenteringer og har anti-akne egenskaper.

Visste du at en skadet celle også er en dehydrert celle? Og en dehydrert celle kan føre til for tidlig aldring og sykdomstilstander. For å få celler som fungere optimalt er det dermed best å velge matvarer med høyt vanninnhold OG næringsstoffer slik at celleveggene holder seg hele og skadefri. Som en agurk for eksempel..

Så neste gang du går i butikken eller til kjøleskapet for å finne deg noe godt, så håper vi AGURKEN blir et førstevalg 😍

FORFRISKENDE HUDHELSE - INNSIDEN UT 🌱

Lyst på en forfriskende smoothie som fukter og styrker hudcellene dine - innenifra og ut?

Du trenger:

grønnkål: den mest vitaminrik kålvarianten proppfull av blant annet C-vitamin

spinat: kongen blant bladgrønnsaker og inneholder mer protein, kalsium, kalium og jern enn sine slektninger

stangselleri: inneholder essensielle oljer som bidrar til å bekjempe betennelser samtidig som de fjerner giftstoffer

grønt eple med skall: inneholder kostfiber og C-vitamin

avocado: høyt innhold av folat og kalium som blant annet bidrar til å forhindre tretthet. Inneholder også vitamin E som er viktig i bekjempelsen av frie radikaler.

vann: fuktede celler er alfa omega for en sunn hud i balanse

Kjør alt sammen i en blender og nyyyyyyt 😍

MENS VI VENTER PÅ LOKALER 🙏

Det er sol og varmere i luften og alt ligger til rette for litt utendørs yoga 😍

Onsdag kl 20 ved hoppetårnet på Stordammen holder vi gratis Sunset Yoga time. Ta med deg yoga matta og bli med på en deilig yoga økt med Konnerudklinikken mens vi venter på lokalet 😍

Påmelding skjer via vår Facebook side - Velkommen!!

 

ANSIKTSBEHANDLING - MANGE FORDELER DU KANSKJE IKKE HAR TENKT OVER ✨

Å legge seg i en oppvarmet seng, i et rom med dempet belysning, rolig musikk og tente lys. Å ligge helt rolig mens noen pleier huden med lette, bevisste berøringer. Det kan ha flere fordeler enn du kanskje tror.

Ansiktsbehandlinger med rens, eksfoliering, massasje og masketerapi gir ikke bare utvendig pleie. Vi tror også det gir bedre hudhelse innenfra ut! Hvordan?

Fordi vi gir deg et pusterom - et sted du kan ligge helt rolig og ikke gjøre noe annet enn å ligge der. Vi lever et liv der multitasking og stress er en del av hverdagen. Der vi sjelden tar oss et pusterom til å bare være, til å bare ligge stille. Men fordelene ved å stresse ned med sånne små pauser er mange - og ikke minst er det bra for huden din!

Fordi vi berører deg og huden din. Massasje av ansikt er ikke bare deilig, det er også veldig bra for å øke blodsirkulasjonen og styrke huden din innenfra. Huden blir faktisk stimulert til å øke kollagenproduksjonen når den blir utsatt for trykk. Ikke minst vil massasje lindre stress!

Så ikke glem å Book deg inn til en ansiktsbehandling på Konnerudklinikken - vi kan garantere hudhelsebringende effekter innenfra og ut 💕

konnerudklinikken

konnerudklinikken

2, Drammen

Total hudhelse ved å se hele mennesket gjennom huden

Kategorier

Arkiv

hits