TOTAL HUDHELSE

Vi tror på en helhetlig tilnærming til god hudhelse!

Vi lever i en tid der vi ønsker at ting skal skje fort - og resultatene skal komme umiddelbart. Kanskje nettopp derfor har det blitt populært med kirurgi og injeksjonsbehandlinger der en kan booke tid hos en behandler og gå ut døra med umiddelbare endringer.

Men hverken fillere eller et ansiktsløft kan endre hudhelsen din. Og det er vårt mål her på Konnerudklinikken. Ved hjelp av ytre pleie med gode hudprodukter, og indre pleie med god kost og mindre stress vil vi forbedre hudhelsen din og gi deg en hud i balanse.

Skal vi klare det --- så trenger vi litt tid. Dette kan ofte være en utfordring vi møter daglig, da det er mange som gir opp et behandlingsforløp fordi ikke endringene kommer så raskt som en ønsker. Vi må huske at en normal hudsyklus tar fra 4-6 uker. Derfor ber vi om at dere gir oss minimum 5 uker 😍

SOLING MED BISMAK

Nå nærmer det seg vår og sommer og det er mange som gleder seg til lange, varme dager i solen.

Dessverre vil mye soling føre til tidlig aldring av huden. Og vi håper at hvis flere får en forståelse av hva som faktisk skjer i huden, så vil også flere vise litt mer forsiktighet.

Dere har sikkert hørt om kollagen og elastin. Men hva er det egentlig? Og hva skjer med kollagenet og elastinet når det utsettes for soling?

I dermis (underhuden) finner vi tynne kollagen fibre og bølgete, gummiaktig elastin fibre. Kollagen og elastin er hudens infrastruktur og gir den styrke og elastisitet.

Etterhvert som vi blir eldre så vil antall fibroblaster som produserer kollagen og elastin synke. Og dette fører til at graden av reparasjon av huden også blir mindre.

Rynker begynner å forme seg i underhuden lenge før de blir synlige på hudoverflaten. Aldring er en del av våre naturlige cellulære prosesser, men det er en faktor som speeder opp aldringsprosessen - og det er inflammasjonen som forårsakes av soling.

De første aldringstegnene viser seg i elastin fibrene. De blir tykkere og krøller seg sammen og blir som en sprø klump med gummistrikker som har tørket ut. Det er fortsatt like mange elastin fibre, men de er sprøere og strekker seg ikke ut eller spretter tilbake like lett som de tidligere gjorde. Dette fører til en mindre elastisk hud. Disse forandringene skjer som sagt naturlig i huden, men i hud som er utsatt for ultraviolett stråling sees disse endringene tidligere og i større grad.

I motsetning til elastin blir det mindre kollagen. Mengden kollagen i huden synker med 1% for hvert år.

Visste du at kvinner har mindre kollagen enn mannfolk, slik at en kvinnes hud faktisk er 15 år eldre enn mannen, sett fra et hud-strukturelt ståsted?

Etterhvert som vi blir eldre blir kollagen fibrene også tykkere og de strekkes ut som en overbrukt gummistrikk. Dette skjer spesielt fort i hud som er ofte utsatt for mye soling.

Det finnes noen enzymer som aktiveres når en utsetter huden for soling. Disse enzymene spiser opp kollagen og elastin. Bare 15 minutter i solen øker drastisk antall aktive enzymer som spiser kollagen og elastin, og det tar 72 timer etter avsluttet soling før nivået er tilbake til det normale igjen. Om du utsetter huden for stråling annenhver dag så holder enzymnivået seg høyt i en uke!

Da kan du bare forestille deg hva en sommer med soling gjør for huden din....

SKIN SCANNER

Visste du at ansiktet du ser i speilet hver dag bare forteller deg halve sannheten om huden din? Derfor kan du nå få hele sannheten om hudtilstanden din på Konnerudklinikken.

Nå har vi en hudscanner tilgjengelig for alle våre kunder på Konnerudklinikken. Lurer du på hva som skjuler seg under hudoverflaten - så har du muligheten NÅ 😍

Ved hjelp av denne unike hudscanneren tar vi 3D bilder av huden din som gir oss en grundige analyse av huden din.

Den måler 5 ulike hudhelse-markører:

✔fine linjer og rynker

✔pigmenteringer

✔sensitivitet og rødhet

✔inflammasjon

✔porer

Når maskinen har samlet de data vi trenger utfører vi en grundig analyse, slik at vi kan gi deg et skreddersydd hudprogram som vil gi deg de beste resultater. Dette følges opp med ny hudscanning 4-6 uker senere. Og da kan du glede deg til å se forbedringene!

Fordelene ved å ta hudscanning:

✔De aller fleste hudproblemer gjemmer seg under hudoverflaten og vil komme til syne etterhvert som en blir eldre. Ved å ta en hudscanning kan en da identifisere kommende problem og forebygge disse.

✔Vi kan enkelt skreddersy det beste hudprogrammet for deg!

✔Du får selv se effekten av behandlingene og produktene vi tilbyr ved å gjøre scanningene regelmessig.

Interessert? Nå får du gratis hudscanning ved kjøp av 2 Murad produkter eller ved en valgfri Murad behandling 🙌💕

AKNE

De aller fleste av oss har opplevd å ha noen kviser. Men noen av oss blir hardere rammet enn andre, og det kan gå hardt utover selvtilliten til de det gjelder. Det er mange som kommer til oss med akne-problematikk som har slitt i mange år. Og vi håper dette innlegget kan hjelpe noen av dere til å oppsøke hjelp litt tidligere!

Akne er vår "hjertesak" på Konnerudklinikken. Eier av klinikken har selv vært veldig plaget med kviser i ungdomstida og voksenakne i senere alder. Hun har desperat forsøkt å lese seg til hva hun skal gjøre og brukt masse unødvendige penger på produkter som ikke har hatt noen effekt, og kanskje heller gjort det verre. Det var ikke før hun tok videreutdanning i kosmetisk dermatologi at hun skjønte hva hun hadde gjort feil.

Det er mange årsaker til hvorfor en får akne. Som ungdom må en forvente å ha en periode med kviser, ettersom hormonene løpet litt løpsk, men også her kan noen bli hardt plaget. Og det er absolutt hjelp å få - uansett hva som er årsaken bak. Men det er så viktig å raskt oppsøke noen som er gode på akne problematikk før det utarter seg og kan bli til dype aknearr.

Det er mange som kommer til klinikken, som sliter og sliter med kviseutbrudd, og som har kjøpt kremer på apotek eller fra nettet som skal hjelpe. Det de ikke vet er at kremer mot akne problematikk kan gjøre vondt verre - dette fordi disse produktene er lagd for å tørke ut huden, mens MANGE får kviseutbrudd FORDI huden er dehydrert og uttørket. Når en da bruker aktive produkter med syrer som tørker ut enda mer, så vil huden respondere med å produsere enda mer talg - og da får vi en overproduksjon av talg, en hud i ubalanse og en ond sirkel er i gang. I slike tilfeller ber vi kundene vår slutte med de de bruker og starter med å innføre produkter som fukter huden. Vi er veldig for bruk av aktive produkter som inneholder både Glykolsyre og Salisylsyre, men disse må innføres gradvis når fuktbalansen er stabilisert.

Hormonell ubalanse, stress, trening, matvarer, mye tid foran tekniske duppeditter er også kjente årsaker til at en får kviseutbrudd. Uansett årsak anbefaler vi dere en gratis konsultasjon hos noen som er dyktige på akneprodblematikk - for å få de beste rådene slik at en oppnår en hud i balanse.

Det er det vi jobber for her på Konnerudklinikken!

Og du - en kropp i balanse gir en hud i balanse og derfor må vi ha et helhetlig og inkluderende syn på god hudhelse.

HVORFOR FÅR VI FLERE PIGMENTERINGER NÅR VI BLIR ELDRE?

Har du merket at du får flere pigmenteringer etterhvert som du blir eldre?

I overhuden vår finnes det noen celler som heter melanocytter. Melanocyttenes oppgave er å produsere melanin - det som gir huden farge/pigment. Melaninets oppgave er også å beskytte celler mot skadelige stråler fra solen.

Hver melanocytt leverer melanin til omtrent 36 hudceller. Antall melanocytter som er aktive synker med omtrent 10-20% for hvert tiår som går etter passerte 25 år. Og da må melanocyttene som fortsatt er aktive produsere enda mer for å kompensere for den tapte produksjonen til de som har blitt inaktive. Dette fører til en overproduksjon av melanin i ett område, mens det ikke er noen produksjon i ett annet område. Dette er grunnen til at vi får disse mørkere flekkene noen steder, som kalles pigmenteringer.

Og når huden etterhvert mister evnen til å beskytte sine egne celler, da mener vi på Konnerudklinikken å være ekstra påpasselig med SPF ☀😍

GOD HUDHELSE MED RIKTIGE PRODUKTER

Har du hørt begrepet "celleturnover" ?

Cellefornyelse eller celleturnover er tiden det tar før en ny, frisk celle beveger seg oppover i hudlagene og tilslutt ender opp i overhuden - det synlige hudlaget. Her er det omtrent 25 lag med døde hudceller. Til slutt faller de døde hudcellene av etterhvert som de erstattes av nye. Hele denne prosessen tar normalt 6-8 uker. Men etterhvert som en blir eldre går denne prosessen tregere. Og ved 80års alder går cellefornyelsen ca 30-50% tregere.

Ettersom de døde hudcellene blir værende lenger på overhuden etterhvert som en blir eldre, blir det også viktigere å stimulere til økt cellefornyelse slik at prosessen går raskere. Derfor anbefaler vi produkter med aktive ingredienser som kan gjøre nettopp dette.

Book tid til gratis konsultasjon hos Konnerudklinikken så hjelper vi å finne de riktige produktene til ditt behov.

"YOGA IS A MIRROR FOR THE INNER SELF"

Vi er i gang med å finne et passende sted på Konnerud der vi kan ha ukentlige Yoga klasser med dere. Og som vi gleder oss!

"What if our religion was each other

If our practice was our life

If prayer, our words

What if the temple was the Earth

If forests were our church

If holy water—the rivers, lakes, and ocean

What if meditation was our relationships

If the teacher was life

If wisdom was self-knowledge

If love was the center of our being."

~ Ganga White ~

God lørdag alle sammen 💕

SKIN 101

Du ble født med robuste hudceller som fornyer seg regelmessig!

Huden vår er et funksjonelt organ, og akkurat som lunger, lever og hjerne har også huden oppgaver. Den regulerer kroppstemperatur. Den kommuniserer hva du kan føle - og dette gjør at vi trekker unna fingrene hvis vi kjenner noe er for varmt. Huden vår er også et beskyttende organ. Den lager pigment som beskytter vårt genetiske materiale fra skadelig stråling. Noen av hudcellene er førstelinjeforsvaret vårt som kan signalisere andre celler og kroppens immunsystem.

Mens huden har mange oppgaver, så vedlikeholder den seg selv. Den produserer talg som smører huden vår utenifra, og vi har et internt system som også gir fuktighet innenifra. Den sirkulerer naturlige antioksidanter som bekjemper frie radikaler og bryter ned essensielle molekyler slik at hver celle får akkurat det de trenger.

Som dere forstår er huden som en velfungerende fabrikk. Og akkurat som andre velfungerende fabrikker trenger også huden vår ulike ingredienser for at hver og en celle skal fungere optimalt. Det er også sånn at fabrikken dessverre blir mindre og mindre effektiv etterhvert som en blir eldre - og da må en øke tilførsel av "fabrikkens bensin".

Vi begynner alle livet med samme cellulære struktur. Noe nesten alle bemerker ved babyer er at huden er så bløt og god. Hudens funksjoner holder seg friske og aktive inntil en når 25 års alderen. Og heretter går det dessverre bare nedover med huden 🙈 Men hvordan huden eldes avhenger av flere faktorer; mye avhenger av genetisk aldring, men den viktigste innvirkning på aldring av huden er hvordan du tar vare på deg selv - på innsiden og utsiden!

Den genetiske aldringen er ditt utgangspunkt, men på Konnerudklinikken mener vi at du kan modifisere de risikofaktorene genene dine har gitt deg. Om en for eksempel har en familiehistorie med hjertesykdommer, så kan en redusere sjansene for å få det selv ved å holde en stabil vekt, spise sunt og trene regelmessig. Akkurat det samme kan du gjøre for huden din!!

Hvordan? Bestill time til gratis hudkonsultasjon på Konnerudklinikken så får du et inkluderende hudprogram. Velkommen til oss!

IKKE NO STRESS

Stress er kroppens reaksjon på skadelige situasjoner, virkelige eller imaginære.

Når du føler deg truet skjer det en kjemisk reaksjon i kroppen som lar deg handle raskt. Men kroppen vår er ikke lagd for å håndtere stress over en lengre periode - og derfor kan konstant stress gi langvarige og farlige konsekvenser. Det nedsetter immunforsvaret vårt, gir inflammasjoner og kan gi raskere aldringstegn.

I dag lever vi i en verden hvor vi er tilgjengelige hele tiden. Teknologiske framskritt gjør at vi er mer digitalt tilstede enn noen gang, samtidig som vi er mindre tilstede i betydningsfullt menneskelig samvær. Denne relativt nye formen for en hverdag med mer stress har stor innvirkning på hele kroppen vår, med synlige effekter på huden!

På Konnerudklinikken er vi brennende opptatt av sunn hud. Og vi forstår at sunn hud er en refleksjon av hvordan du lever livet ditt. Det er en veldig tydelig, men kanskje ofte oversett sammenheng mellom sinnet, kroppen og huden vår. Og vår avhengighet av digitale dingser gir fort negative konsekvenser på alle tre. Derfor slår vi et slag for at vi logger av den digitale verden litt i løpet av dagen, og logger på livet og har ekte samvær med de vi er aller mest glad i 😍

Hvem er med oss?

ROSACEA

Hver eneste dag ser vi tilfeller av Rosacea. Dette er en tilstand som gjerne opptrer i 30-50 års alder - og vi ser det hyppigere hos kvinner enn menn.

Rosacea er en kronisk betennelse som viser seg som rødhet sentralt i ansiktet. Det starter gjerne som anfallsvis rødming, eller Flushing. Etterhvert kan huden i kinn, nese og i panne bli vedvarende rød med eventuelle hevelser og små nupper/kviselignende tilstander. Det er også vanlig å se utvidede blodkar.

Når en har rosacea vil en gjerne oppleve gode og dårligere perioder. En vil etterhvert lære seg hva som kan trigge til dårlige perioder; som soling, varm mat og drikke, sterkt krydret mat og alkohol.

Det finnes flere typer av rosacea, noen mer alvorlig enn andre. De aller fleste opplever en mild tilstand av Rosacea - der det ikke utvikler seg til noe mer. Men hos andre kan det utvikle seg til en sjenerende hudsykdom med store hudforandringer. I sånne tilfeller må sykdommen holdes i sjakk med medisiner.

Det er ukjent årsak hvorfor en får Rosacea, men forskere tror det kan skyldes en kombinasjon av gener og miljøfaktorer. Nordeuropeere viser seg å være mer utsatt med sin lyse hud.

Det finnes altså ingen kur mot Rosacea, men det finnes flere tiltak en kan gjøre for å lindre plagene. På Konnerudklinikken har vi flere kremer som er medisinsk hudpleieprodukter med innhold av Azelain - en aktiv ingrediens som har dokumentert effekt mot Rosacea. Vi har også, som eneste klinikk i Norge, et utlralydapparat til bruk i klinikk eller til utleie til pasienter som viser seg å virke veldig lindrende på Rosacea.

Ikke minst kan vi varmt anbefale bruk av SPF året rundt og å finne metoder å stresse ned - da både sol og stress kan være utløsende faktorer.

Velkommen til oss om du ønsker å vite mer om hva vi kan gjøre for deg 💕

MICRONEEDLING

Microneedling er en samlebetegnelse for behandlinger der vi bruker mikronåler for å skape mikrohull og små, kontrollerte "skader" i huden. Hudens celler provoseres dermed til å produsere kollagen. Når huden tror den er skadet så frigjøres flere veksthormoner som gjør at kollagenproduksjonen går på høygir og huden fornyes.

En annen fordel med å skape mikrohull i huden er at opptaket av aktive ingredienser påføres underveis i behandlingen øker med 1000 ganger!!

Microneedling kan utføres med "roller", som feks Dermaroller, eller "pen", som feks Skinpen eller Dermapen. Forskjellen mellom disse er at på "rolleren" har nålene en bestemt nålelengde, mens på "pen" kan en enkelt justere både hastighet og nålelengde.

På Konnerudklinikken bruker vi Dermapen. Her kan vi enkelt justere behandlingen etter hvilket område som skal behandles og hva kunden ønsker å oppnå av resultater. Dermapen kommer selvsagt med engangsnåler.

Med Dermapen kan vi behandle:

✔arr

✔strekkmerker

✔rynker/linjer

✔ujevn hudstruktur

✔store porer

✔aldrende hud

✔forebygge aldring

Vanligvis anbefaler vi 4-6 behandlinger, men ved dype arr og rynker kan det kreve flere behandlinger.

Lurer du på om Microneedling er noe for deg? Ta kontakt med oss på Konnerudklinikken så kan du komme til en gratis konsultasjon.

"INTERNAL LANGUAGE OF MOVEMENT"

Yoga er mer enn bevegelse. Det er så mye mer enn meditasjon. Men ved å praktisere yoga kan en oppnå ro og stillhet innover gjennom ulike yoga bevegelser.

Ved å gjøre yoga regelmessig vil du oppnå bedre fokus og bedre kontakt med deg selv. Og for oss er yoga en fantastisk måte å håndtere stress. Mens en fokuserer på å utføre yoga positurer og hvordan vi skal bruke pusten underveis, senkes blodtrykket og skuldrene i takt og vi retter fokuset innover samtidig som omverdenen stenges ute.

Det kulturelle stresset vi omgir oss med i det daglige har flere negative effekter på kropp, sinn og ikke minst huden. Huden er det største organet vi har og hvordan kroppen fungerer inni oss vil vises på huden. Derfor kan indre stress medføre for tidlig aldring av huden, en hud som mangler friskhet og glød, eller en hud med inflammasjoner som kviser og rødhet. Derfor tror vi på inkluderende helse på Konnerudklinikken - der vi ikke bare behandler huden utenfra, men også innenifra.

Eier av Konnerudklinikken er også yoga instruktør. Derfor er vi i gang med planleggingen av ukentlige yoga økter på Konnerud, der det i første omgang blir 1 gang i uken i totalt 6 uker. Det blir ca en times økt der vi tar for oss grunnleggende yoga posisjoner. Det er åpent for alle nivåer - der vi vil modifisere øvelsene om det blir nødvendig. Vi henter inspirasjon fra Iyengar og Ashtanga yoga, med holding av ulike posisjoner og vinyasa mellom de ulike posisjonene.

Vi HÅPER du har lyst til å være med og kjenne de gode virkningene av yoga!

SPIS DEG TIL SPF

Påsken her er og våren nærmer seg! Det betyr også flere timer i sola.

Visste du at om du spiser noen typer mat så vil du øke kroppens forsvar og forbedre cellenes helse?

Granateple er rik på polyphenoler som gir anti-inflammatorisk og anti-oksidativ beskyttelse for å bekjempe frie radikaler.

Spinat inneholder coenzyme 10 som nøytraliserer frie radikaler og minimererer skadene de påfører cellene.

Tomater inneholder carotenoider som beskytter cellene mot frie radikaler.

Mango er rik på vitamin C som er ansvarlig for å produsere kollagen.

Selv om vi anbefaler å bruke SPF daglig håper vi også vi kan friste dere til å finne noen gode oppskrifter med noen av disse ingrediensene slik at dere dobler opp beskyttelsen innenifra og ut før sommeren kommer.

NATURENS EGEN FUKTGIVER: HYALORONSYRE 💧

Uansett hvilken hudtype du har så vil du miste mer og mer fukt i huden etterhvert som du blir eldre. Hvordan du responderer på dette fukt tapet kan være den viktigste faktoren for hvordan huden synlig eldes.

Vanlige symptomer på fukt tap i huden er fine linjer, rynker og tap av volum. Uansett når du begynner å se disse endringene i huden din, er det viktig å gjenopprette fukt balansen - og derfor er dette en viktig komponent i antialdrende topikale kremer.

En av de aller mest fuktgivende ingrediensene vi finner i topikale kremer - og som vi også finner naturlig i huden er Hyaloronsyre. Det som er så fantastisk, og som gjør det så effektivt er at hvert eneste hyaloronsyre molekyl kan binde 1000 ganger sin egen vekt med vann. Dette er også en av grunnene til at det har blitt designet hyaloronsyre fillere i injeksjonsbehandlinger.

Når vi velger produkter vi vil ha i hyllene våres på Konnerudklinikken, så går vi alltid etter hvilke ingredienser de inneholder. Vi er stolte av å kunne tilby de mest effektive produktene - og flere av dem inneholder hyaloronsyre for å gjenopprette fuktbalanse.

DETOX MED YOGA

Det er så deilig med påske!

Vi nyter dager på Vestlandet med masse natur og fritid. Og det innebærer mer tid til trening og yoga.

Yoga er en fantastisk måte å få i gang blodsirkulasjonen og lymfesystemet og derfor bruker vi yoga som en del av den naturlige detox prosessen.

Det aller beste med yoga er at det roer ned det parasympatiske nervesystemet - som vil hindre produksjonen av stress-hormonet kortisol.

Og det vil ikke bare kroppen takke deg for, men også HUDEN!

God Skjærtorsdag og kos deg med familie, venner og masser av fritid til å pleie deg selv 💛

DET ALDRENDE BLÅE LYSET

Hver dag utsettes huden for miljøskader i form av forurensing, sol og fra det blå lyset fra våre elektroniske duppeditter.

Blått lys er rundt oss hele tiden. Solen sender ut blått lys og det gjør også elektroniske enheter som lap-toper, flatskjermer, tablets og smart telefoner. Solen sender riktig nok ut mer blått lys enn våre elektroniske duppeditter, men tiden vi tilbringer foran elektroniske dingser gjør at vi utsettes for mye blått lys.

Blått lys har korte bølgelengder og høy energi og penetrerer dermed dypere ned i huden enn UVA og UVB stråler. Det påvirker huden på flere måter - og alle er negative. Dette medfører en hud som viser aldringstegn tidligere, inkludert hyperpigmenteringer, fine linjer og lite glød.

Løsningen? Produkter som inneholder mye antioksidanter som beskytter huden mot dannelsen av frie radikaler. Ta kontakt med oss på Konnerudklinikken så hjelper vi deg med å finne de riktige til ditt behov. Og du? Påsken kan være en god tid til å logge av de elektroniske dingsene og logge på livet 💛

VIS OSS HUDEN DIN

Dermatologer og kosmetiske sykepleiere er flinke til å bruke apparater og behandlingsteknikker for å korrigere ujevnheter på hudoverflaten. Men er vi flinke til å se hele mennesket?

Huden er kroppens største organ og er det synlige speilbildet av hvordan kroppens helse er. Derfor mener vi på Konnerudklinikken at å ta vare på kroppen bør være en del av det å ta vare på huden.

Det finnes ingen quick-fix, eller laserstråle - det finnes ikke en spesiell peeling eller ingrediens som kan forandre hudens funksjoner. Å reversere aldringstegn OG gjøre huden mer vital krever at vi behandler den innenifra og utenpå. Det som virker er et inkluderende behandlingsprogram som kan behandle alle grunnene til disse forandringene. Vi ønsker å reparere bindevevs strukturene i huden slik at en oppnår en elastisk og spenstig hud. Samtidig ønsker vi å forbedre cellenes maskineri slik at de kan produsere friske, nye celler.

Derfor tror vi på et inkluderende hudpleieprogram. Og med det mener vi et program med

✔behandlinger og produkter som kan behandle de synlige aldringstegn i huden utenfra

✔næring som vil gi huden det den trenger for å oppnå en sunn væskebalanse, stimulerer til ny cellevekst og reparere de vitale strukturene i huden innenfra

✔en livsstil som kan redusere de negative påvirkningene i form av stress og negative tanker.

På Konnerudklinikken ønsker vi å se hele deg gjennom huden din 💛

GRØNN SMOOTHIE

Hudhelse innenfra og ut - DET er viktig for oss på Konnerudklinikken. Derfor drikker vi en grønn smoothie hver dag - proppfull av Vitaminer, mineraler og væske. På denne måten sørger vi for et best mulig miljø for alle cellene i kroppen vår, slik at de kan fornye seg og fungere best mulig. Og vet du hvor vi best kan se utfallet av dette? På huden vår..!!Alt du trenger for en frisk, sunn og grønn smoothie er stangselleri, spinat, kål, agurk, eple, vann og en dæsj sitron. Når den er ferdig i blenderen heller du den over i ei flaske som du kan drikke av hele dagen :)

NYT! 

KONNERUDKLINIKKENS PÅSKEGUIDE

Våren er her og påsken nærmer seg med stormskritt -- og vi gleder oss!! 

For mange innebærer påsken mer tid ute, enten det er i fjellheimen eller i byen - og forhåpentligvis skinner sola hele dagen. For å kunne nyte maksimalt av lange dager ute, er det om å gjøre å smøre den vinterbleke huden med god solkrem. 

Det er en del uenighet rundt bruk av solkrem og hvilke SPF en skal bruke. Våre anbefalinger avhenger av hva du skal utsette huden for, og hvilken hudtilstand du har. Ved daglig solbeskyttelse, der huden ikke utsettes for sterk UV-eksponering over tid, anbefaler vi dagkrem med SPF 22 eller SPF 30. Ved sterk UV-eksponering, og ved hud som er disponert for å få pigmenteringer, anbefaler vi SPF 50. 

Til den som tilbringer påsken på fjellet anbefaler vi bruk av høy SPF. Dager med skiturer og å nyte det naturen har å by på er en deilig påsketradisjon for mange. Dette utsetter derimot huden for sterke påkjenninger, både med den sterke påskesola og refleksjoner fra snøen. Under slike utfordringer kan vi varmt anbefale Ceactil Everyday Serum som er full av antioksidanter, deriblant C-vitamin, og hyaloronsyre som gir fukt, unde Elixir Ultradefense Gel Cream SPF 50 som inneholder et helt nytt beskyttelses system. I tillegg til solfilter inneholder kremen en kombinasjon av beskyttende enzymer og et spesialutviklet antioksidant kompleks. Om du ønsker en deilig glød før du legger ut på tur i sola kan vi anbefale Blemish Balm fra Dr. Schkrammek. Denne reduserer det uheldige stresset huden utsettes for ved sol og den fungerer også som SOS for solbrent hud. Til den som tilbringer påsken i byen anbefaler vi bruk av kremer som kan beskytte mot miljøforurensing og UV-eksponering. Kafeliv og kulturelle opplevelser frister mange i påskedagene. Samtidig som vårsolen forhåpentligvis titter fram utsettes også huden for lysindusert stråling, oksidativt stress og fuktighetstap i et byliv. Ved utfordringer som dette anbefaler vi Essential-C Daily Renewal Complex, som beskytter mot miljømessige påvirkninger, under Essential-C Day Moisture Broad Spectrum SPF 30 - en effektiv dagkrem rik på antioksidanter som beskytter miljøstresset hud og blokkerer for UVA og UVB stråler. Og hvorfor ikke toppe det med Blemish Balm, som gir en herlig frisk glød i tillegg til fysisk filter? 

 

Hvor enn du ska være i påsken håper vi du nyter til det fulle! Og husk - vi har 10% rabatt på alt av SPF fram til påsken :)

GOD PÅSKE!

MINDFUL MONDAY

På Konnerudklinikken vil vi forbedre hudens indre miljø slik at alt ligger til rette for at den skal kunne fungere optimalt. For å opprettholde en frisk og glødende hud må en beskytte huden mot ytre skader fra sol og forurensing, men også beskytte mot skader som påføres innenfra - fra alt stresset i hverdagen. Det viser seg at rundt 10-15% av oss har symptomer på alvorlig stress hver dag, og daglig kommer det kunder som er for stresset til å "ta seg tid" til å ligge stille. 

Det virker som vi er en nasjon av "doers" - og det å gjøre ingenting i 10 minutter viser seg å være veldig vanskelig. Når kundene våre forteller meg at de syns dette er vanskelig, så forklarer det meg hvorfor huden kan virke gusten og grå med antydning til bekymringslinjer. 


 

Vi er overbevist om at å ta seg tid til å hvile og en ansiktsbehandling med massasje der en blir berørt er essensielle motgifter mot de uheldige bieffektene av stress. 

Derfor anbefaler vi deg til å sette av litt tid til deg selv i dag  - der du bare sitter helt stille eller gjør dine favoritt yoga posisjoner. og hver 6-8 uke booker du tid til din favoritt ansiktsbehandling hos oss, og lar oss ta vare på deg og huden din! 

 Koble deg på livet og deg selv og etterhvert vil du kjenne forandringene inni deg selv, og også se de på huden din! 

Ha en god Mindful Mandag 

konnerudklinikken

konnerudklinikken

2, Drammen

Total hudhelse ved å se hele mennesket gjennom huden

Kategorier

Arkiv

hits