SKIN 101

Du ble født med robuste hudceller som fornyer seg regelmessig!

Huden vår er et funksjonelt organ, og akkurat som lunger, lever og hjerne har også huden oppgaver. Den regulerer kroppstemperatur. Den kommuniserer hva du kan føle - og dette gjør at vi trekker unna fingrene hvis vi kjenner noe er for varmt. Huden vår er også et beskyttende organ. Den lager pigment som beskytter vårt genetiske materiale fra skadelig stråling. Noen av hudcellene er førstelinjeforsvaret vårt som kan signalisere andre celler og kroppens immunsystem.

Mens huden har mange oppgaver, så vedlikeholder den seg selv. Den produserer talg som smører huden vår utenifra, og vi har et internt system som også gir fuktighet innenifra. Den sirkulerer naturlige antioksidanter som bekjemper frie radikaler og bryter ned essensielle molekyler slik at hver celle får akkurat det de trenger.

Som dere forstår er huden som en velfungerende fabrikk. Og akkurat som andre velfungerende fabrikker trenger også huden vår ulike ingredienser for at hver og en celle skal fungere optimalt. Det er også sånn at fabrikken dessverre blir mindre og mindre effektiv etterhvert som en blir eldre - og da må en øke tilførsel av "fabrikkens bensin".

Vi begynner alle livet med samme cellulære struktur. Noe nesten alle bemerker ved babyer er at huden er så bløt og god. Hudens funksjoner holder seg friske og aktive inntil en når 25 års alderen. Og heretter går det dessverre bare nedover med huden 🙈 Men hvordan huden eldes avhenger av flere faktorer; mye avhenger av genetisk aldring, men den viktigste innvirkning på aldring av huden er hvordan du tar vare på deg selv - på innsiden og utsiden!

Den genetiske aldringen er ditt utgangspunkt, men på Konnerudklinikken mener vi at du kan modifisere de risikofaktorene genene dine har gitt deg. Om en for eksempel har en familiehistorie med hjertesykdommer, så kan en redusere sjansene for å få det selv ved å holde en stabil vekt, spise sunt og trene regelmessig. Akkurat det samme kan du gjøre for huden din!!

Hvordan? Bestill time til gratis hudkonsultasjon på Konnerudklinikken så får du et inkluderende hudprogram. Velkommen til oss!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

konnerudklinikken

konnerudklinikken

2, Drammen

Total hudhelse ved å se hele mennesket gjennom huden

Kategorier

Arkiv

hits